fbpx

De Deur zegt vertrouwen in oprichter op

De Nederlandse voorgangers van Evangeliegemeente De Deur, een onderdeel van de Christian Fellowship Ministries, hebben deze week gebroken met oprichter Rudy van Diermen.

„We konden niet langer met hem verder”, zegt Evert Valk, voorganger in Zwolle. De commissie van bestuur van De Deur, die uit vijf voorgangers bestaat, onder wie Van Diermen, besloot daarom het vertrouwen in de leider op te zeggen.

Aanleiding was vooral een recente evangelisatiecampagne in Leeuwarden. Van Diermen wekte toen beroering door onder meer zijn uitspraken over homoseksualiteit. Hij noemde die „vergif” en „oorzaak van de aids-problematiek.”

Valk: „Duidelijk mag zijn dat wij homoseksualiteit op grond van de Bijbel als zonde beschouwen. Maar daarmee hoeven we ons nog niet beledigend of provocerend op te stellen richting mensen.”

Volgens de Zwolse voorganger stond Van Diermen al langer kritisch tegenover De Deur. „Hij vond ons niet radicaal genoeg. Terwijl wij vonden dat hij te radicaal was.”

Van Diermen was niet voor commentaar bereikbaar. Donderdagavond is hij naar zijn huis in Zuid-Afrika vertrokken. Daar is hij voorganger in de gemeente van Pretoria, die zo’n 130 leden telt.

Bron: Het Reformatorisch Dagblad