fbpx

Voorganger De Deur in Zwolle wegens ‘moreel falen’ ontslagen

Valk is twee maanden geleden uit zijn ambt gezet, wegens ‘moreel falen’. Meer informatie wil Schuitema niet geven in verband met de privacy. ‘Toen het de kerkenraad ter ore kwam, hebben we de gemeente ingelicht en besloten hem te ontslaan.’ De afgezette voorganger van de Evangelie Gemeente wil zelf niet reageren, maar volgens Schuitema staat hij achter het besluit.

Schuitema: ‘We hebben een goede verstandhouding met Evert Valk, hij is een geliefde voorganger. De gemeente vindt het ontzettend jammer voor de familie Valk. Maar we gaan verder, we zijn allemaal bezig met het dienen van God.’

De kerk in Zwolle is de oudste gemeente van De Deur in Nederland, en heeft een leidende positie in het kerkgenootschap. De Deur telt in Nederland 64 gemeenten en is aangesloten bij de internationale Christian Fellowship Churches, met 2500 kerken wereldwijd. In Zwolle komen zo’n 350 mensen naar de diensten; aan lidmaatschap doet de kerk niet. De Deur staat bekend om regelmatige evangelisatieacties op straat.